Om oss

Om oss

Vi är 256 personer som brinner för svensk exportindustri. Vårt jobb är att finansiera exportaffärer.


Vår vision
Vår vision är att stärka svensk exportnärings konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige.

Vårt uppdrag
SEK:s uppdrag är fastställt av ägaren svenska staten. Uppdraget är att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgång till finansiella lösningar för svensk exportnäring.

Våra värdeord
SEK:s värdegrund ska genomsyra agerandet hos medarbetarna i sina yrkesroller och definieras genom värdeorden.

Lösningsorienterad
Vi strävar efter långsiktiga helhetslösningar och löser utmaningar effektivt. Vi är affärsmässiga och proaktiva samt strävar alltid efter att se möjligheter.

Samarbete
Vi delar med oss av information och efterfrågar våra kollegors kompetens. Vi för dialog med kollegor, lyssnar och talar uppriktigt, hjälper kollegor att nå sina mål och tar ansvar för gruppens resultat.

Professionell
Vi eftersträvar enkelhet, effektivitet och kvalitet i allt, tar ansvar för helheten och erbjuder vår kompetens. Vi har ett stort engagemang för att SEK ska ha nöjda kunder och en lönsam affär.

Vår strategi: Bredda affären

Den utgår ifrån vår vision om att stärka svensk exportnärings konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige samtidigt som vi ska säkerställa tillgång till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Vi ska bredda affären genom att effektivisera för att frigöra tid och kapital för att skapa utrymme för att göra fler affärer.

SEK grundades 1962. Genom åren har vi hjälpt många svenska exportföretag med finanslösningar.

Snabbfakta om SEK

SEK