Hoppa till innehåll

Finansiering som möjligör global expansion för ScandiNova Systems

ScandiNova Systems utvecklar pulsgeneratorer som används i olika högeffekts- och högspänningsapplikationer, till exempelvis strålbehandling. SEK har finansierat ScandiNova Systems och lånet täcker rörelsekapitalbehovet för bolagets fortsatta expansion.

Långsiktiga relationer

Fakta

Affär: Rörelsefinansiering
Belopp: Skr 20 miljoner
Löptid: 2 år
Garanti: EIF garanterade 50 procent av lånet

Fakta

Affär: Rörelsefinansiering
Belopp: Skr 20 miljoner
Löptid: 2 år
Garanti: EIF garanterade 50 procent av lånet

”På ScandiNova värdesätter vi långsiktiga relationer och vi har påbörjat ett mycket lyckat samarbete med SEK som med sin kompetens, smidiga process och konkurrenskraftiga lösning bidragit till att ScandiNova har utvecklat sin globala nyckelposition med fortsatt positiva framsteg.”

”SEK har därmed blivit en nära och viktig affärspartner i vår framtida expansion.”

Elisabeth Ogéus, CFO, ScandiNova Systems AB

Kundkännedoms- och hållbarhetskontroller har genomförts vilket SEK gör i samtliga affärer. Kontrollerna innebär att affären analyseras för att bedöma risker för penningtvätt och finansiering av terrorism, korruption, negativ miljöpåverkan, mänskliga rättigheter och arbetsvillkor.

ScandiNova Systems pulsgeneratorer används i olika högeffekts- och högspänningsapplikationer inom medicinska tillämpningar, (t.ex. strålbehandling), industriella applikationer (t.ex. industriell röntgen), radar samt forskningsapplikationer (accelerator­system för forskning inom partikelfysik, bioteknik, läkemedel, kemi).

Sök