Hoppa till innehåll

Envac installerar sopsugssystem i Qatar

Svenska Envac bidrar till hållbar stadsutveckling i stadskärnor och bostadsområden runt om i världen genom automatiserade sopsugssystem som ersätter tung trafik från avfallsbilar.

Hållbar avfallshantering

Fakta

Affär: Lån i lokal valuta
Belopp: Tre lån på AED 10 miljoner vardera
Låntagare: Envac Middle East
Garanti: Moderbolagsgaranti från Envac AB

Fakta

Affär: Lån i lokal valuta
Belopp: Tre lån på AED 10 miljoner vardera
Låntagare: Envac Middle East
Garanti: Moderbolagsgaranti från Envac AB

Pearl Qatar Island är en artificiell ö i Doha, Qatar som kommer ha cirka 43.000 invånare och flera miljoner turister årligen när allt är färdigbyggt. Det finns bostäder, hotell, butiker, restauranger och många aktiviteter. Området kommer generera mycket avfall dagligen och därför behövdes en smart och hållbar lösning.

Svenska Envac fick i uppdrag av United Development Company (UDC) att leverera och installera ett automatiserat sopsugssystem som infrastrukturlösning. Systemet är tekniskt avancerat, ekonomiskt effektivt och hållbart. I jämförelse med traditionell avfallssamling undviks tung trafik från avfallsbilar med föroreningar och koldioxidutsläpp, liksom lukt och onödigt buller.

”Avfallshanteringen är inne i en global förändringsfas. Jag kan stolt säga att Envac ligger i framkant med intelligenta system och flera innovationer, och vi ser en stor tillväxtpotential de kommande åren.”

Joakim Karlsson, vd på Envac

För att genomföra projektet och möjliggöra fortsatt expansion och försäljning av sopsugssystem i regionen tog Envac tre lån av SEK i den lokala valutan Emiratisk dirham (AED) på 10 miljoner vardera.

Envac är världsledande inom automatiserad avfallshantering och har idag en global marknadsandel på 70 procent inom sopsugssektorn. Envacs system gör städer smartare och mer hållbara, och möjliggör en mer effektiv och miljövänlig resursåtervinning. Envac uppfann sopsugen redan 1961. Sedan dess har de levererat över tusen sopsugar av olika typ till nöjda kunder och användare över hela världen. Envac AB, med säte i Stockholm, ägs av Stena Adactum AB, en del av Stena-sfären.

Vill du veta mer?

Kontakta Ulrika för mer information.

ulrika.virgin@sek.se

08-613 88 28

Sök