Hoppa till innehåll

Fransk kund får svensk finansiering

Svenska EMBA Machinerys franska kund behövde finansiering för att kunna investera i nya maskiner för konvertering av wellpapp till kartonger.

Konkurrenskraft i exportaffärer

Fakta

Affär: Exportkredit
Belopp: EUR 2,1 miljoner
Löptid: 5 år
Låntagare: OndulExpress, Frankrike
Garanti: EKN

Fakta

Affär: Exportkredit
Belopp: EUR 2,1 miljoner
Löptid: 5 år
Låntagare: OndulExpress, Frankrike
Garanti: EKN

Köparen OndulExpress i Frankrike behövde finansiering för sin investering och det löstes genom en Exportkredit från SEK tillsammans med en garanti från Exportkreditnämnden (EKN). En fördel med erbjudandet är att all kontakt med köparen och EKN sköts av SEK.

”För att kunna genomföra projektet behövde kunden extern finansiering och tack vare SEK:s erbjudande lyckades vi säkra affären”

Ulrika Bergquist
Sales & Marketing Executive/Business Controller, EMBA

Svenska EMBA Machinery AB utvecklar, tillverkar och säljer konverteringsmaskiner över hela världen. Maskinerna konverterar wellpappark till kartonger. EMBA har genom åren introducerat flera banbrytande lösningar för till exempel materialeffektivitet som sedan blivit standard inom konverteringsindustrin.

Huvudkontoret ligger i Örebro, men tillverknings- och serviceenheter finns även i USA och Tyskland. EMBA group har cirka 260 anställda och säljpersonal i 30 länder. Företaget grundades 1954 under namnet AB Emballagemaskiner och ingår sedan 1988 i Berg Group, som är en familjeägd koncern med en årsomsättning på cirka 1 miljard.

Stefan Haga Region Norr, SEK

Vill du veta mer?

Kontakta Stefan för mer information.

stefan.haga@sek.se

08-613 85 18

Sök