Karriär hos SEK

Karriär hos SEK

Är du nyfiken på SEK som arbetsplats? På SEK arbetar 240 personer dagligen med det viktiga uppdraget att stärka svensk exportnärings konkurrenskraft.


SEK som arbetsplats

På SEK omges du av kollegor som har djup kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. SEK är ett statligt bolag med ett stort och viktigt uppdrag – att stärka svensk exportnärings konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige.

På SEK är alla delaktiga och vi samarbetar lösningsorienterat och professionellt för att svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga. Detta kombineras med spännande internationella miljöer och kunder.

På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export.

På SEK arbetar ungefär 240 personer, träffa några av våra medarbetare här nedan.

I november utnämndes  SEK återigen till ett av Sveriges Karriärföretag 2020. Utmärkelsen innebär att SEK är ett av de attraktivaste företagen att göra karriär på, för studenter och yrkesverksamma. Syftet med Karriärföretagen är att förenkla för Sveriges studenter och young professionals att hitta sin nästa arbetsgivare och belöna ett framgångsrikt Employer Branding arbete.


 SEK och medarbetarna

Amanda Ask, SEK

 

– Det roligaste med mitt jobb är att jag får vara med och göra skillnad för de företag vi arbetar med – och för Sverige. Jag är stolt över att få hjälpa exportföretag att kunna lyckas med deras affärer.

Amanda Ask, kundansvarig på SEK

– SEK har ett väldigt meningsfullt och viktigt uppdrag. Att arbeta för ett bolag med en mission som jag kan stå för är viktigt för mig. Jag gillar också att det är ett lite mindre bolag där alla sitter på samma kontor och det är lätt att komma i kontakt med folk.

Peter Svensén, CRO (riskchef) på SEK

 

Sofia Lindberg, SEK

– Jag brinner verkligen för små och medelstora företag och tycker att det är otroligt stimulerande att kunna bidra till tillväxten i Sverige. Jag har träffat många företag genom åren genom min tidigare anställning på EKN och vissa har verkligen växt med hjälp av exportkreditsystemet.

Sofia Lindberg, affärsansvarig på SEK

 


SEK och My Dream Now

SEK samarbetar med organisationen My Dream Now med syftet att hjälpa ungdomar att förstå sina möjligheter i arbetslivet, hitta sin dröm och följa vägen till spännande arbete. My Dream Now skapar samverkan mellan skola och arbetsliv bland annat genom möjligheten att vara klasscoach.

Läs mer om det här


 

 

SEK är för andra året i rad utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag 2020. Utmärkelsen innebär att vi är ett av de attraktivaste företagen att göra karriär på, för studenter och yrkesverksamma.


SEK

SEK – en raket bland arbetsgivare

Framtidsföretagen presenterar årligen resultatet från Sveriges största studentundersökning, Företagsbarometern, som listar landets mest attraktiva arbetsgivare. SEK har klättrat hela sju steg i rankingen och är därmed utsedd till raket.

Läs mer om Framtidsföretagen och Företagarbarometern och ta del av intervjun med Amanda Ask som publicerades i DI 27/5


Jobba på SEK

Lediga tjänster på SEK

Anmäl dig i vår kandidatbank


Senaste nytt på LinkedIn

Följ SEK på LinkedIn för senaste nytt om medarbetare, lediga tjänster och mycket mer.

SEK på LinkedIn


Uppförandekod hos SEK

SEK är ett statligt ägt bolag som ska agera på sådant sätt att förtroendet från omvärlden upprätthålls.

SEK:s uppförandekod vägleder medarbetarna i ett etiskt arbete såväl inom bolaget som i relation till andra.

Läs SEK:s uppförandekod här


 

SEK