Karriär hos SEK

Karriär hos SEK

Är du nyfiken på SEK som arbetsplats? På SEK arbetar 240 personer dagligen med det viktiga uppdraget att stärka svensk exportnärings konkurrenskraft.


SEK som arbetsplats

På SEK omges du av kollegor som har djup kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. SEK är ett statligt bolag med ett stort och viktigt uppdrag – att stärka svensk exportnärings konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige.

På SEK är alla delaktiga och vi samarbetar lösningsorienterat och professionellt för att svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga. Detta kombineras med spännande internationella miljöer och kunder.

På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export.

På SEK arbetar ungefär 240 personer, träffa några av våra medarbetare här nedan.

Den 15 november utnämndes  SEK till ett av Sveriges Karriärföretag 2019. Utmärkelsen innebär att SEK är ett av de attraktivaste företagen att göra karriär på, för studenter och yrkesverksamma. Syftet med Karriärföretagen är att förenkla för Sveriges studenter och young professionals att hitta sin nästa arbetsgivare och belöna ett framgångsrikt Employer Branding arbete.


 SEK och medarbetarna

– Jag sökte mig till SEK för att jag ville tillämpa teorin jag lärt mig i skolan på verkliga problem. På SEK ges jag chansen att göra det som samtidigt som jag arbetar för något jag tycker är viktigt – främja svensk export.

Isak Johansson, finansiell riskanalytiker  på SEK sedan juni 2018

 

 

– Det bästa med SEK är kollegorna! Och möjligheten att utvecklas och växa i min roll som utvecklare. Jag har sedan jag började fått utmanande uppgifter och växande ansvar vilket gör det roligt att jobba.

Victor Persson, IT-utvecklare på SEK sedan augusti 2017

 

 

– SEK är en trygg arbetsgivare som är tillräckligt stor för att jag ska kunna utvecklas inom organisationen och samtidigt tillräckligt liten för att ge en familjär känsla. Jag har nu tillträtt min fjärde roll inom SEK och i alla roller uppskattar jag kontakten med olika delar av organisationen.

Josefina Björk, Projektkoordinator IT sedan maj 2018

 

– Jag har läst en teknisk utbildning med inriktning mot finans, och kombinationen av dessa två områden som SEK erbjuder tycker jag är väldigt spännande. En annan del är att det känns bra att kunna bidra till den svenska exporten vilket gör att arbetet känns viktigt och meningsfullt.

Alma Broström, IT Utveckling på SEK sedan januari 2018

 

 


SEK och My Dream Now

SEK samarbetar med organisationen My Dream Now med syftet att hjälpa ungdomar att förstå sina möjligheter i arbetslivet, hitta sin dröm och följa vägen till spännande arbete. My Dream Now skapar samverkan mellan skola och arbetsliv bland annat genom möjligheten att vara klasscoach.

Läs mer om det här


 

SEK är nyligen utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag 2019. Utmärkelsen innebär att vi är ett av de attraktivaste företagen att göra karriär på, för studenter och yrkesverksamma.


SEK är också nominerade i Årets Företagarbarometer som Årets nykomling.

Läs mer om nomineringen


Jobba på SEK

Lediga tjänster på SEK

Anmäl dig i vår kandidatbank


Senaste nytt på LinkedIn

Följ SEK på LinkedIn för senaste nytt om medarbetare, lediga tjänster och mycket mer.

SEK på LinkedIn


Uppförandekod hos SEK

SEK är ett statligt ägt bolag som ska agera på sådant sätt att förtroendet från omvärlden upprätthålls.

SEK:s uppförandekod vägleder medarbetarna i ett etiskt arbete såväl inom bolaget som i relation till andra.

Läs SEK:s uppförandekod här


 

SEK