Hoppa till innehåll

Lån kopplat till hållbarhetsmål

I snart 70 år har svenska NIBE tillverkat energieffektiva och hållbara lösningar för ett balanserat inomhusklimat. Deras produkter förser hem med värme, ventilation, kyla och varmvatten med en minimal inverkan på naturen.

Hållbara klimatlösningar

Fakta

Typ av affär: Finansiering för omställning till fossilneutralt
Belopp: 1 miljard kronor
Löptid: 7 år
Låntagare: NIBE Industrier AB
År: 2021

Fakta

Typ av affär: Finansiering för omställning till fossilneutralt
Belopp: 1 miljard kronor
Löptid: 7 år
Låntagare: NIBE Industrier AB
År: 2021

Nu vill NIBE accelerera sitt långsiktiga hållbarhetsarbete och fortsatt vara en positiv kraft i omställningen. Därför satsar de på att effektivisera sin energianvändning genom att minska mängden inköpt energi till sina fastigheter och processer.

Förutom energieffektivisering med fortsatta energikartläggningar som bas, har NIBE minimerat användningen av konventionella energikällor till förmån för ökad användning av värmepumpar och energieffektiva ventilationslösningar.

”Vi finner det mycket roligt att än en gång kunna finansiera oss genom SEK, denna gång med inriktning på vårt hållbarhetsarbete. SEK har genom åren visat sig vara en mycket stabil partner”

Hans Backman, CFO för NIBE Group

Syftet med att koppla lånet till företagets hållbarhetsmål är att ge tydliga finansiella incitament och samtidigt premiera bolagets arbete för att utveckla hållbara lösningar som ökar energieffektiviteten och minskar klimatutsläppen.

Sök