Hoppa till innehåll

Banksamarbeten

Samarbeta med SEK och erbjud era kunder konkurrenskraftig finansiering. Som bank kan ni använda SEK som en neutral och stabil affärspartner.

SEK är ett statligt bolag som finansierar svenska exportföretag, deras underleverantörer och utländska kunder. Vi kan även finansiera svenska omställningsprojekt och infrastruktur som bedöms kritisk för exportindustrin. Vår uppgift är att stärka företagens konkurrenskraft genom att erbjuda finansiering, både i Sverige och utomlands.

I samarbete med SEK kan ni som bank erbjuda era kunder inom exportnäringen konkurrenskraftig finansiering som möjliggör fler exportaffärer. Vi har lång erfarenhet av affärer i komplexa länder och kan erbjuda finansiering i ett stort antal valutor. Vi har ett brett nätverk och ett etablerat samarbete med många internationella banker.

Fördelar med att samarbeta med SEK

  • Dela risken på befintlig kund för att möjliggöra tillväxt av affären
  • SEK ställer inte krav på att dela kundens övriga affär
  • SEK kan erbjuda ett komplement till ert eget erbjudande, till exempel inom finansiering i lokal valuta och slutkundsfinansiering

Vi samarbetar gärna i affärer som ligger inom vårt uppdrag, är kommersiellt gångbara och har en acceptabel kreditrisk. Den aktuella exportören eller underleverantören bör även ha en årsomsättning på minst 500 miljoner kronor.

Sök