Hoppa till innehåll

Vad vi gör

Svensk Exportkredit är ett statligt bolag som finansierar svenska exportföretag, deras underleverantörer och utländska kunder.

Med utlåning i 60 länder har vi gedigen kunskap om internationella affärer och är en naturlig samarbetspartner vid exportfinansiering

Kanske behöver du bredda din finansieringsbas, investera i en ny anläggning, utöka produktionen eller gör ett förvärv. Eller vill du kunna erbjuda dina kunder längre betalningsvillkor och få betalt direkt? Ditt lånebehov behöver inte vara direkt kopplad till en exportaffär.

 Hur kan vi hjälpa dig?

Några av våra kundcase

 Fler kundcase

Vårt hållbarhetsarbete

Sverige är en av världens ledande exportnationer. Därför är vi stolta över vårt uppdrag; att på kommersiella och hållbara grunder finansiera svensk exportnäring

Sedan 1962 har lån från SEK gjort det möjligt för tusentals svenska företag att utöka sin produktion, göra förvärv, anställa fler och sälja varor och tjänster till kunder i hela världen. Såväl svenska exportföretag som deras underleverantörer samt utländska köpare av svenska varor och tjänster kan få finansiering. Målgruppen är företag som omsätter mer än 500 miljoner kronor.

Vi vill vara ett föredöme och driva utvecklingen inom hållbart företagande framåt. Det gör vi främst genom att ställa krav vid utlåning.

I vårt uppdrag ingår att erbjuda CIRR-ränta (Commercial Interest Reference Rate). Det gör att exportörer kan erbjuda sina kunder finansiering till en fast ränta under hela kredittiden.

Det som särskiljer oss från andra finansiärer är att vi är statligt ägda och därmed en stabil och långsiktig partner med högt kreditbetyg. Dessutom ingår vi i Team Sweden och samarbetar med andra statliga främjandeaktörer för att hjälpa svenska exportföretag att göra affärer i utlandet.

 

Sök