Hoppa till innehåll

Vad vi gör

Svensk Exportkredit är ett statligt bolag som finansierar svenska exportföretag, deras underleverantörer och utländska kunder.

Gedigen kunskap

Med utlåning i ca 60 länder har vi gedigen kunskap om internationella affärer och är en naturlig samarbetspartner vid exportfinansiering

Kanske behöver du bredda din finansieringsbas, investera i en ny anläggning, utöka produktionen eller gör ett förvärv. Eller vill du kunna erbjuda dina kunder längre betalningsvillkor och få betalt direkt? Ditt lånebehov behöver inte vara direkt kopplad till en exportaffär.

 Hur kan vi hjälpa dig?

Banksamarbeten

Samarbeta med SEK och erbjud era kunder konkurrenskraftig finansiering. Som bank kan ni använda SEK som en neutral och stabil affärspartner.

Hållbarhet

SEK stärker företagens konkurrenskraft och bidrar till en hållbar värld. Det gör vi främst genom att erbjuda hållbar finansiering och ställa krav vid kreditgivning.

Sedan 1962 har lån från SEK gjort det möjligt för tusentals svenska företag att utöka sin produktion, göra förvärv, anställa fler och sälja varor och tjänster till kunder i hela världen. Såväl svenska exportföretag som deras underleverantörer samt utländska köpare av svenska varor och tjänster kan få finansiering. Målgruppen är företag som omsätter mer än 500 miljoner kronor.

SEK administrerar CIRR-systemet, vilket är ett samhällsuppdrag beslutat av riksdagen. CIRR-ränta (Commercial Interest Reference Rate) innebär att exportörens utländska kund får finansiering till fast ränta under hela kredittiden.

Det som särskiljer oss från andra finansiärer är att vi är statligt ägda och därmed en stabil och långsiktig partner med högt kreditbetyg. Dessutom ingår vi i Team Sweden och samarbetar med andra statliga främjandeaktörer för att hjälpa svenska exportföretag att göra affärer i utlandet.

 

Sök