Swedish Export Academy

Swedish Export Academy

Swedish Export Academy är det första programmet i sitt slag och syftar till att utveckla medarbetarna på organisationerna Business Sweden, EKN och SEK inom exportsamarbetet i Sverige.


Programmet sträcker sig över ett år och bjuder in totalt 15 deltagare till åtta moduler där möjlighet ges att fördjupa sig inom områden som hållbarhet, exportfinansiering, hur det svenska exportkreditsystemet fungerar och med om hur organisationerna arbetar tillsamamns.

Utöver det får deltagarna utveckla sig inom strategi, omvärld, kundfokus, nätverkande och personlig utveckling.

För deltagarna handlar det om att lära sig mer om exportnäringen, mer om de olika organisationerna och därigenom få en djupare kunskap. Programmet avslutas med ett gemensamt besök på ett av Business Swedens utlandskontor.

April 2018:  Besök hos SAAB

Tillsammans med SEK:s utlåningschef, Jane Lundgren-Ericsson, träffade deltagarna i Swedish Export Academy SAAB:s Deputy Head of Marketing and Sales Support för Gripen, Lars Borggren samt Anna Lagerstedt, Manager för Trade & Export Finance på SAAB. Temat för denna träff var hur Team Sweden arbetar tillsammans med företagen för att vinna fler exportaffärer.

Karriär på SEK

Är du nyfiken på SEK som arbetsplats? På SEK omges du av kollegor som har djup kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering.

Läs mer om SEK som arbetsplats

Lediga tjänster

Vill du arbeta med svensk exportfinansiering i en internationell miljö och med ett viktigt uppdrag att stärka svensk export?

Kolla in våra ledig tjänster

SEK