Kundcase i urval

Kundcase i urval

Här kan du läsa några av SEK:s kundcase, om våra olika finansieringslösningar och hur dessa har möjliggjort tillväxt för svensk exportnäring.


Med vår erfarenhet och kompetens kring exportfinansiering, i kombination med våra olika exportfinansieringar, ser vi till att företagen vinner fler exportaffärer.

ABB

SEK har finansierat ABB:s leveranser till den 72 mil långa undervattenskabeln North Sea Link (NSL). SEK har även varit med och finansierat projekt i Chile och Indien för ABB.

ABB och North Sea Link

ABB: Vindkraft in Chile

ABB: Förnybar energi i Indien


Biokraft

SEK har finansierat norska Biokrafts byggnation av en biogasanläggning i Skogn, strax norr om Trondheim.

Biokraft


Bombardier

Istanbul Metropolitan Municipality bygger ut tunnelbanesystemet till förorterna på Istanbuls asiatiska sida.

Bombardier bygger ut Istanbuls tunnelbana


Dynasafe Demil

Dynasafe kunde genom SEK erbjuda sin utländska köpare en exportkredit säkerställd med EKN:s Långivargaranti.

Dynasafe Demil System


Eltel Networks

Eltel Networks bygger elnät i Zambia. Projektet omfattar ett regionalt kraftnät i landets nordvästra provins liksom en anslutning till det nationella nätet.

Eltel Networks: Zambia Electricity Supply Corporation


Ericsson

SEK har finansierat Ericssons leveranser till Bharti Airtel Group och finansierat Turk Telekoms (och dess koncernföretags) förvärv av telekomutrustning inklusive 3G-leveranser.

Ericsson: Bharti Airtel Group

Ericsson: Turk Telekom


Fagerhult

Fagerhult önskade bredda sin finansieringsbas och förlänga sin skuldstruktur. Som ett komplement till banken erbjöd SEK ett lån med en längre löptid än bankmarknaden.

Fagerhult


Inwido

SEK har finansierat Inwido, Europas största leverantör av fönster och en ledande leverantörer av dörrar. Deras varumärkesportfölj innefattar bland annat Elitfönster.

Inwido


ITAB Shop Concept

Genom ett lån från SEK kunde ITAB säkerställa sin tillväxt genom att förvärva den italienska koncernen La Fortezza och därmed både diversfiera och förlänga sin skuldstruktur.

ITAB Shop Concept


ScandiNova Systems AB

SEK har finansierat ScandiNova Systems AB som utvecklar och tillverkar pulsgeneratorer vilka används i olika högeffekts- och högspänningsapplikationer.

ScandiNova Systems


Skanska

Med hjälp av lån från SEK har Skanska tagit två stora projekt: 121 Seaport i Boston, en klass-A märkt kontorsbyggnad och The Croydon and Lewisham Street Lighting project, ett långsiktigt projekt att ersätta gatubelysningen i två distrikt i London.

121 Seaport Boston

The Croydon and Lewisham Street Lighting project


Swisslog

Murabaha-finansiering till Saudiarabien. SEK har finansierat det schweiziska bolaget Swisslogs export av logistiklösningar till Almarai, ett bolag med säte i Saudiarabien som säljer mejeriprodukter.

Swisslog


Syntronic

SEK har finansierat Syntronic, teknikkonsultbolaget specialiserade inom radioteknik och trådlös kommunikation och underleverantör till Ericsson, Saab, Sandvik med flera.

Syntronic


Valmet

Finansiering av Valmets export till Förenade Arabemiraten
SEK har finansierat Valmets leverans och installation av en tillverkningslinje för mjukpapper i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten.

Valmet


Vindin

SEK finansierade uppförandet av totalt 35 vindkraftverk i Solberg och Skutskär för företaget Vindin AB.

Vindin


Voith Hydro

I november 2012 säkrade Voith Hydro-koncernen en affär om utbyggnad av vattendammen  Cambambe i Angola. Voith Hydros levererade generatorer och turbiner för ett nytt kraftverk.

Voith Hydro bygger ut Cambambe i Angola


Volvo Cars

Genom ett samarbete med EKN och lokala har SEK bistått med finansiering till Volvo Cars underleverantörer.

Volvo Cars

Filtrera alla kundcase

År

Alla kategorier

SEK