Hoppa till innehåll
Pressmeddelande 14 januari 2022

Svensk Exportkredit rekryterar hållbarhetschef från Danske Bank

Svensk Exportkredit etablerar en ny roll i företagsledningen för att accelerera arbetet med hållbarhet och har rekryterat Maria Simonson till rollen som hållbarhetschef. Maria kommer närmast från Danske Bank där hon ansvarade för hållbarhetsområdet på koncernnivå.

”Svensk Exportkredits roll att stärka svensk exports konkurrenskraft och finansiera den gröna omställningen på ett ansvarsfullt sätt känns oerhört inspirerande att bidra till. Mitt intryck är att SEK kommit långt i att arbeta integrerat med hållbarhet i affären och jag ser fram emot att bli en del av teamet som utvecklar detta vidare tillsammans med kunderna.”

Maria Simonson, tillträdande hållbarhetschef

”Vi har höga ambitioner att utveckla SEK så att vi kan bli ännu bättre på att hjälpa exportbolag med deras hållbarhetsarbete samt att kunna bidra till den gröna omställningen globalt, och jag är väldigt glad att välkomna Maria Simonson till att leda detta arbete.”

Magnus Montan, vd på SEK

Maria Simonson har en jur. kand. och kommer med en lång och bred erfarenhet från bank närmast från Danske Bank där hon jobbat med hållbarhet sedan 2017 och dessförinnan mångårig erfarenhet av att jobba med kunder och företagsfinansiering.

”SEK:s främsta uppgift är att genom hållbar finansiering stärka konkurrenskraften hos exportföretag och deras underleverantörer. Maria Simonsons långa erfarenhet från bank inom både hållbarhet och företagsfinansiering stärker både vårt och våra kunders hållbarhetsarbete.”

Magnus Montan, vd på SEK

Maria Simonson kommer att leda SEK:s hållbarhetsteam med 11 medarbetare, ingå i SEK:s företagsledning och rapportera direkt till vd.

Hon tillträder sin tjänst den 1 april.

Sök