Hoppa till innehåll

Inwido väljer finansiering från SEK

SEK har finansierat Inwido som är Europas största leverantör av fönster och en av de ledande leverantörerna av dörrar.

Energieffektiva fönster

Fakta

Affär: Rörelsefinansiering
Belopp: EUR 51,5 miljoner
Löptid: 5 år

Fakta

Affär: Rörelsefinansiering
Belopp: EUR 51,5 miljoner
Löptid: 5 år

Inwido förvärvar, äger och utvecklar bolag som med olika produkter och tjänster förbättrar människors vardag inomhus. Idag är Inwido Europas största fönsterkoncern och ett naturligt hem för regionens starkaste bolag inom komfort, inomhusklimat och trygghet.

Bland Inwidos svenska innehav finns bolag som Elitfönster, Hajom och SnickarPer.

Under 2019 omsatte Inwido cirka 6,6 miljarder kronor och hade en operationell EBITA-marginal på 9,7 procent. Totalt finns cirka 4 400 anställda i koncernen, som har verksamheter i 11 länder. Danmark, Estland, Finland, Irland, Litauen, Norge, Polen, Rumänien, Storbritannien, Sverige och Tyskland.

Med fokus på konsumenternas behov erbjuder bolagen innovativa produkter och tjänster med attraktiv design och minskad miljöpåverkan som ökar människors välbefinnande.

Lånet har använts för att refinansiera en del av befintliga lån, samt för att finansiera förvärvstillväxt. SEK:s finansiering har bidragit till en breddning av Inwidos bankgrupp.

”SEK:s lån utgör ett komplement till Inwidos bankfinansiering och en möjlighet för koncernen att diversifiera sin upplåning.”

Helen Junker, kundansvarig på SEK

Helen Junker Chef Medelstora företag, SEK

Vill du veta mer?

Kontakta Helen för mer information.

helen.junker@sek.se

08-613 84 40

Sök