Fakturaköp

Fakturaköp

Med fakturaköp säljer du dina fakturor till oss, får betalt direkt och förbättrar dina nyckeltal när kundfordringar byts mot kontanter i balansräkningen. Vi tar över hela kreditrisken oavsett om det är en svensk eller utländsk köpare.


Fakturaköp är en effektiv lösning för företag som vill växa och behöver frigöra kapital. Det passar även dig som säljer större volymer till stora stabila slutkunder och som vill förbättra dina nyckeltal.

Du kanske har begränsade köparlimiter på dina kunder? Genom att sälja dina fakturor till oss slipper du den begränsningen och kan sälja mer. När du överlåtit dina fakturor till oss och din köpare har bekräftat, betalar vi till dig inom två bankdagar.

Vill du erbjuda dina kunder bättre betalningsvillkor? Det kan du genom att sälja dina fakturor till oss eftersom det har en positiv inverkan på ditt företags likviditet och balansräkning.

Hur går det till?

  1. Hör av dig till oss för att komma igång
  2. Fakturornas belopp minus avgifter betalas ut inom två bankdagar
  3. Din kund betalar till oss enligt överenskomna betalningsvillkor
  4. Vi sköter eventuell påminnelse- och kravhantering.

Personlig service

Hos oss får du alltid personlig service och avtal utan bindningstid. Vi har lång erfarenhet av fakturaköp och sköter kontakten med din kund professionellt så att er relation förblir god.

Vill du veta mer om Fakturaköp?

Alessandra Gasparetti, affärsansvarig
alessandra.gasparetti@sek.se
08-613 85 52

Maria Hägglöv, affärsansvarig
maria.hagglov@sek.se
08-613 83 41

Sofia Lindberg, affärsansvarig
sofia.lindberg@sek.se
08-613 85 66

Joakim Tornberg, affärsansvarig
joakim.tornberg@sek.se
08-613 85 84

Kontakta oss

SEK