Hoppa till innehåll
Nyhet 16 juni 2020

SEK utmanar Sveriges mest attraktiva arbetsgivare

Svensk Exportkredit presenteras som en av utmanarna när studenter från hela Sverige listar sina ideala arbetsgivare. Det visar resultatet från studentundersökningen Företagsbarometern 2020.

När Företagsbarometern nu presenterar sin undersökning av studenters attityder till arbetsliv och karriär hamnar SEK på listan ”Utmanare” bland Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Det innebär att arbetsgivaren tagit upp jakten på topplaceringarna.

I Framtidsföretagen berättar Elin Gabrielsson som är kredit- och hållbarhetsanalytiker om vad som gör henne stolt över att arbeta på Svensk Exportkredit.

Berätta om din roll!

– Jag och mitt team är ansvariga för kreditanalys av länder och banker samt även för hållbarhetsanalys. Det innebär att vi analyserar miljörisker, arbetsvillkor och mänskliga rättigheter för att se till att de projekt vi finansierar följer internationella riktlinjer.

Vad gör dig stolt över din arbetsgivare?

– Jag är stolt över vårt uppdrag, att vi ska stärka svensk exportnärings konkurrenskraft i världen – och framförallt att vi ska göra detta på hållbara grunder. När vi ställer krav på ett projekt och sedan ser att våra krav hörsammas och faktiskt gör skillnad, då känner jag stolthet.

Läs hela intervjun med Elin på Framtidsföretagens hemsida. 

Sök