Hoppa till innehåll
Nyhet 30 september 2019

SEK:s HR-chef nominerad till Årets HR-direktör

Sirpa Rusanen som är HR-chef på Svensk Exportkredit har blivit nominerad till priset Årets HR-direktör av Universum. Två gånger om året presenterar Universum Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. I samband med detta uppmärksammar de också personer och organisationer som gjort något extra inom employer branding, det vill säga varumärkesbyggande.

Priset Årets HR-direktör tilldelas en person som insett vikten av att aktivt jobba med employer branding och som förankrat frågan i företagets ledningsgrupp, samt aktivt tar del av och stöttar de aktiviteter som genomförs.

Svensk Exportkredit har under de senaste åren utökat sina marknadsaktiviteter och blivit mer synliga. Det har gjort att allt fler, både juniora och seniora talanger, söker sig till bolaget. Det senaste året har SEK till exempelvis rekryterat flera kund-och affärsansvariga vilket behövs eftersom medelstora företag i Sverige har en stor tillväxtpotential.

”Vi främjar svensk export vilket bidrar till ökad sysselsättning och tillväxt. Det är ett viktigt samhällsuppdrag och det högre syftet lockar nya talanger och får våra medarbetare att vilja stanna här länge. Vi har utlåning i 70 länder, har en internationell arbetsmiljö och gör komplexa affärer.”

Sirpa Rusanen, HR-chef på SEK

För att främja ett högt engagemang satsar SEK på ett så kallat coachande förhållningssätt där anställda uppmuntras att ta mycket eget ansvar.

– Ett coachande förhållningssätt handlar i stor utsträckning om kommunikation och att ge tydlig och konstruktiv feedback. Det kräver ihärdig och kontinuerlig träning för att organisationen ska utvecklas, förklarar Sirpa Rusanen.

Årets HR-direktör utses av en jury och presenteras på Universum Awards i mars 2020.

Dokument

  1. Läs intervjun med Sirpa Rusanen i tidningen Number One

    Ladda ner pdf (öppnas i nytt fönster)

Sök