Hoppa till innehåll
Pressmeddelande 24 september 2020

Sirpa Rusanen utnämns till Årets HR-direktör

Varje år hyllar Universum arbetsgivare och enskilda individer som lägger extra krut på att bygga ett starkt varumärke och attrahera talanger runt om i landet. I år tilldelas priset Årets HR-direktör Sirpa Rusanen, HR-chef på Svensk Exportkredit, för hennes engagemang och ledarskap i attraktionsfrågor.

Svensk exportkredit som finansierar exportföretag, deras underleverantörer och utländska köpare har ett viktigt samhällsuppdrag som ställer höga krav på kompetens i hela organisationen.

”SEK är en expertorganisation där kompetensförsörjning alltid står högt på agendan, både inom HR och i ledningsgruppen. Att attrahera och behålla rätt kompetens är en kritisk framgångsfaktor för oss.”

Sirpa Rusanen, HR-chef på SEK

Svensk Exportkredit arbetar strategiskt med kompetensförsörjning och utgår från forskningsbaserad metodik.

– Vi arbetar strategiskt med kompetensförsörjning. Det är viktigt för oss att våra medarbetare ska kunna utvecklas och göra karriär inom SEK och att vi rekryterar rätt kompetens och talanger, säger Sirpa Rusanen.

Motivering till Årets HR-direktör lyder

Denna person har med tydlig ambition initierat attraktionsfrågorna inom HR avdelningen. Man har i detta arbete nått tydliga resultat. Vidare ger man en bred bild av sig själva som arbetsgivare gentemot talangerna, både på djupet och på bredden. Frågorna är vidare väl förankrade i ledningen. Vi tycker dessutom att denna person genom sitt engagemang och ledarskap har gett HR avdelningen ett tydligt fokus i dessa frågor.

Sök