Hoppa till innehåll
Pressmeddelande 8 september 2021

Svensk Exportkredit öppnar kontor i Malmö

Svensk Exportkredit (SEK) som finansierar svensk exportnäring öppnar kontor i Malmö för att stärka de skånska företagens konkurrenskraft internationellt. Finansiering av industrins omställning inom bland annat energi och transporter kommer att vara en viktig del för att stärka svenska exportörer.

”I södra Sverige finns många framgångsrika exportföretag. Att de kan erbjuda sina utländska kunder konkurrenskraftig finansiering i samband med försäljning, är ofta avgörande för att ro en affär i hamn.”

Magnus Montan, vd på Svensk Exportkredit

SEK har kontor i Stockholm och Göteborg men kunder över hela Sverige och inom alla branscher. Nu vill bolaget expandera och ska öppna kontor centralt i Malmö, senast till årsskiftet. I Skåne finns det drygt 6400 exporterande företag som tillsammans sysselsätter över 160 000 personer.

”Skåne är en stark exportregion med bra geografiskt läge i Öresundsregionen. Vi vill finnas lokalt för våra befintliga kunder och samtidigt bredda vår kundbas och samarbeta med fler.”

Magnus Montan, vd på Svensk Exportkredit

Som namnet antyder är Svensk Exportkredit experter på just exportfinansiering, det vill säga lån till utländska köpare av svenska varor och tjänster, men de erbjuder även finansiering som inte är direkt kopplad till en exportaffär. SEK ser till exempel stor potential att finansiera industrins omställning i Skåne.

”God tillgång till finansiering kommer vara avgörande att kunna investera i klimatsmart teknik och hållbara lösningar. Lyckas svensk exportindustri ställa om för att möta den stora och växande globala efterfrågan på hållbara lösningar kan detta bli ett av de största bidragen Sverige ger till den globala klimatomställningen.”

Magnus Montan, vd på Svensk Exportkredit

 

Sök