Hoppa till innehåll
Pressmeddelande 23 maj 2022

Svensk Exportkredit rekryterar ny HR-chef

Det statliga bolaget Svensk Exportkredit som finansierar svenska exportföretag, deras underleverantörer och utländska köpare, rekryterar Jenny Lilja Lagercrantz till ny HR-chef. Jenny kommer närmast från en motsvarande roll inom ingenjörs- & designföretaget AFRY.

”För att SEK fortsatt ska vara en attraktiv arbetsgivare är det viktigt att attrahera, behålla och utveckla kompetensen hos våra medarbetare. Jag är väldigt glad att välkomna Jenny Lilja Lagercrantz att leda det arbetet.”

Magnus Montan, vd på SEK

Jenny Lilja Lagercrantz är utbildad B. Sc. In Human Resource Development and Labour Relations från Stockholms universitet. Hon kommer närmast från AFRY där hon varit HR-chef och dessförinnan har hon erfarenhet från Bonava, Nasdaq OMX och Skandia.

SEK är en expertorganisation vars främsta uppgift är att stärka konkurrenskraften hos svenska exportföretag och deras underleverantörer genom hållbar finansiering. Jenny Lilja Lagercrantz omfattande erfarenhet av kompetensutveckling av både chefer och medarbetare samt förändringsledning kommer stärka SEK och gynna kunderna.

”Jag ser fram emot att jobba i en värderingstyrd verksamhet med ett tydligt uppdrag. Fokus på utveckling av medarbetare som en viktig del av företagets strategi känns inspirerande och jag ser fram emot att bli en del av teamet som utvecklar detta vidare.”

Jenny Lilja Lagercrantz

Jenny Lilja Lagercrantz kommer ingå i SEK:s företagsledning och rapportera direkt till vd.

Hon tillträder sin tjänst den 1 september.

 

Sök